VÄLKOMMEN PÅ BOKSLÄPP FÖR DEN VARMA DALEN 3: FREDENS RIKE

Nu är det äntligen dags. Lagom till Lucia väntas Den varma dalen vol 3 kunna levereras till de som beställt. Dessutom blir det boksläpp och lokalkulturkväll på Mariannelunds bibliotek den 15e december. Alla är välkomna.

Den varma dalen vol 3: Fredens rike kan beställas med SWISH till 070 31 39 132.
100 kr inom Mariannelundsbygden och 160 kr utanför.

Den varma dalen volym 3: Fredens rike (994-2078) tar ett helhetsgrepp på Mariannelundsbygdens fascinerande historia och beskriver traktens utveckling år för år sedan drygt tusen år tillbaka. Fred måste anses som ett nyckelord. Krig hör till något som bygden sluppit, det lär vara drygt 400 år sedan någon krigshär tågade genom Mariannelundsbygden senaste gången och även dessförinnan var området skyddat av sin otillgänglighet.

Boken tar sin början vid ett ungefärligt årtal när det kan antas att Kvillekens planta börjar gro, någon gång under 990-talet. Kvilleken blir tillsammans med den 800 år gamla Kyrkboden i Ingatorp, den uråldriga och länge mäktiga Hässleby gård och det över 360 år gamla bruket i Bruzaholm konstanter vars utveckling beskrivs genom hela boken. Hembränning och svartkonst är ett par andra ämnen som också löper över seklerna.

Läsaren tas med genom epokerna ända från folkvandringstid och koloniseringen av skogsbygderna, via kristendomens införande, Digerdöden, medeltidens plundringar och adelsvälde till industrialiseringen, grundläggandet av de moderna samhällena, fattigdom och amerikaemigration, järnvägens intåg, 1900-talets utveckling och avveckling ända fram till 2020-talets verklighet, ja till och med in i framtiden, bort mot slutet av det pågående århundradet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *