Böcker

Mariannelundguide förlag ger ut böcker. Se vår utgivning här.

LOCKDOWN EKSJÖ, 150 s

Äntligen en ny bok från Mariannelundguide förlag. LOCKDOWN EKSJÖ.

LOCKDOWN Eksjö av Henrik Simonsen handlar om Eksjö kommun under covid-19-pandemin. Från det att pandemin anländer till Sverige och Jönköpings län i januari 2020 till dess att den ebbar ut under sommar och höst 2021.

LOCKDOWN Eksjös gavs ut i slutet av december 2021. I likhet med De åtta träden i Kulla som handlar om Hult och Edshult fram till och med första coronasommaren är LOCKDOWN Eksjö en reportagedagbok, eller ett slags årskrönika för kommunen.

LOCKDOWN Eksjö går att beställa för 100 kronor.

LOCKDOWN Eksjö går också att beställatillsammans med De åtta träden i Kulla. Paketpris: 150 kronor

Böckerna beställs genom att swisha betalning och adress till 0703139132

LOCKDOWN Eksjö, liksom förlagets övriga utgivning, finns också att köpa i Eksjö bokhandel, hos Frendo i Mariannelund samt i Hulthallen i Hult.

Den varma dalen vol 2: Sjön lär vara bottenlös, 322 s

En bok om Mariannelundsbygden. Del två i Henrik Simonsens pågående serie om Mariannelundsbygdens historia från tidig medeltid till nutid. Sjön lär vara bottenlös lägger fokus på samhällsbyggarna (de kom främst från Rumskulla) från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal som lade grunden till Mariannelund. Boken kan läsas som en hyllning och ett avsked till dessa personer. Sjön lär vara bottenlös gör naturligtvis också vida utflykter till Kråkshult, Karlstorp och Ingatorp.

Preliminärt utgivningsdatum under första hälften av december 2020.

Beställs inom Mariannelundsbygden genom att swisha 100 kronor med namn, adress och beställningskod ”DVD2” till 0703139132. För leveranser till Sverige utanför Mariannelundsbygden kostar boken 160 kronor.

Går att beställa tillsammans med Den varma dalen vol 1: En värld för sig till SPECIALJULPRIS 150 kr (250 kr utanför Mariannelundsbygden)

Signering, utdelning av beställda böcker och möjlighet till kontant köp kommer att ske torsdag 10e december kl 17 på Torget i Mariannelund & kl 1730 på Torget i Ingatorp.

CHOCKEXTRA: Höglandsnytts 450 bästa rubriker – ÅRETS JULKLAPP och SKRATTFEST, 65 s.

Skrattfest inför jul. Nu kan du köpa CHOCKEXTRA: Höglandsnytts bästa rubriker – från fjollstorm till frigolitvarning.

Nättidningen Höglandsnytt firar 22 år med att ge ut en samling med den legendariska nättidningens drygt 450 bästa rubriker. EN HEL BOK FULLMATAD  med det bästa från 22 år med Sveriges mest fascinerande nyhetsjournalistik. BONUSKAPITEL med Höglandsnytts historia.

Årets julklapp 2020 är därmed redan här. Går att beställa för leverans innan jul. SWISHA 95 kr och leveransadress till 123 078 77 88 (mottagare Höglandsnytt AB) så skickar vi ett exemplar.

Stig Hammars hågkomster, 181 s

”Då och nu, från dåtid till nutid”

Berättelser från Mariannelund, Pelarne, Rumskulla, Hässleby och Svinhult.

Byggnadsmästaren och muraren Stig Hammars nedtecknade hågkomster från mitten av 1800-talet till början av 2000-talet. Redigerade och kommenterade av Henrik Simonsen.

Preliminärt utgivningsdatum under första hälften av september 2020.

Beställs genom att swisha 100 kronor med namn, adress och beställningskod ”SHH” till 0703139132.

Boken kommer att delas ut till kunder på Torget i Mariannelund, i Björksnäs Rumskulla, vid Pelarne kyrka och vid hembygdsgården i Rumskulla vid ett antal ännu ej fastställda tidpunkter.

För leveranser till Sverige utanför Rumskulla-, Pelarne- och Mariannelundsbygden kostar boken 160 kronor.

De åtta träden i Kulla, 124 s.

En reportagedagbok från 15 månaders vandringar i Hult och Edshult med utflykter i historien, geografin och framtiden. Från torka till pandemi, en beskrivning över hut Hultbygden med småskalighet som främsta vapen klarar sig genom pandemins härjningar.

De åtta träden i Kulla ges ut i augusti 2020. Första upplagan slutsåld. Andra upplagen ges ut i december 2020.

Beställ genom att swisha 70 kr (självkostnadspris) med namn och adress till 0703139132. Ange Åtta träden i meddelanderutan.

Fri frakt/leverans i Hult, Edshult, Eksjö, Mariannelunds- och Ingatorpsbygden, Nässjö och Ydre. Övriga orter 130 kr inkl frakt.

Kan också beställas på mariannelundguide@gmail.com, maila eller SMSa för ytterligare betalningsmöjligheter.

Den varma dalen vol 1: En värld för sig

En bok om Mariannelundsbygdens historia av Henrik Simonsen, 340 s.

Journalisten Henrik Simonsen gör en reportageresa genom Mariannelundsbygden i 21 kapitel som förenar historia och nutid, från år 1178 till 2020.

Boken ges ut i juni 2020. UPPDATERING. Första upplagan slutsåld. Andra (reviderade och uppdaterad) upplagan finns tillgänglig för beställning fr o m 29/7. Andra upplagan slutsåld. Tredje upplagan (expanderad, uppdaterad och försedd med register) ges ut under första halvan av december.

Beställ genom att swisha 75 kr (självkostnadspris inom Mariannelundsbygden, 135 kr till övriga Sverige) med namn och adress till 0703139132. Fri leverans i Mariannelund, Hässleby, Lönneberga, Karlstorp, Kråkshult, Bellö, Ingatorp, Edshult, Hult, Rumskulla, Pelarne och Eksjö, Vimmerby stad, Tranås och Ydre. Kan också beställas på mariannelundguide@gmail.com, maila eller SMSa för ytterligare betalningsmöjligheter.